Kornit Digital: Tekstilde Dijital Liderlik, Sürdürülebilir Gelecek! | Mattex

Kornit Digital: Tekstilde Dijital Liderlik, Sürdürülebilir Gelecek!

Kornit Digital: Tekstilde Dijital Liderlik, Sürdürülebilir Gelecek!

Kornit Digital: Tekstilde Dijital Liderlik, Sürdürülebilir Gelecek!

Kornit Digital dünya genelinde dijital tekstil üretim teknolojilerinde lider bir şirket olarak, 2020 Etki ve Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim ("ESG") Raporunu yayınladı. Bu ilk rapor, Kornit'in belirli ESG hedeflerine ulaşma taahhüdünü doğruluyor. Şirket, iş yapma şekli, yerel topluluklarda etki yaratma, çevresel sürdürülebilirlik elde etme ve çeşitli bir şirket kültürü oluşturma, çalışanların büyüme ve gelişmelerini teşvik etme, küresel düzeyde adil ve güvenli iş uygulamalarını destekleme konularındaki taahhütlerini vurguluyor.

CEO Ronen Samuel, "Vizyonumuz, modanın ve tekstil dünyasını daha iyi, daha sürdürülebilir bir gezegen için cesurca dönüştürmektir" diyor. Samuel, moda endüstrisinin ekolojik hasara neden olduğunu ve sürdürülebilirlik konusuna odaklanmanın önemli olduğunu belirtiyor.

Kornit'in teknoloji çözümleri, çevre dostu üretim süreçlerini desteklemenin yanı sıra aşırı üretimi ortadan kaldırarak sürdürülebilir üretimi mümkün kılıyor. Kornit Atlas MAX ve Kornit Presto S gibi ürünler, su kullanımını %95'e kadar azaltırken, enerji tüketimini %94'e kadar azaltıyor ve sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltıyor.

Rapor ayrıca Kornit'in 2026'ya kadar sürdürülebilir çözümleri ile 2.5 milyar giyim ürünü üretmeyi hedeflediği, bu süreçte aşırı üretimi ortadan kaldırarak su tasarrufu sağlayacağı ve karbon emisyonlarını azaltacağı bilgilerini içeriyor. Bu, şirketin çevresel, sosyal ve kurumsal sorumluluklarını vurgulayan belirli performans göstergelerini içerir.

Ronen Samuel, "Çevresel, sosyal ve sorumlu kurumsal vatandaşlıkta teknoloji lideri olma hedefine ulaşma konusundaki ilerlemimizle gurur duyuyoruz. Bu rapor, sürdürülebilir ve bilinçli talep üzerine üretim yeteneklerimizi paydaşlarımıza, çalışanlarımıza ve küresel pazara sorumlu bir şekilde sunma vizyonumuzu yansıtıyor" diyor.

 

Kornit Digital: Tekstilde Dijital Liderlik, Sürdürülebilir Gelecek!