Kornit Dijital Müşterilerine İsteğe Bağlı Üretim Modelleri Sunuyor | Mattex

Kornit Dijital Müşterilerine İsteğe Bağlı Üretim Modelleri Sunuyor

Kornit Dijital Müşterilerine İsteğe Bağlı Üretim Modelleri Sunuyor

Kornit Dijital Müşterilerine İsteğe Bağlı Üretim Modelleri Sunuyor

Kornit’in tekstil sektörüne yönelik teknolojileri ve bu teknolojilerin kullanıcılarına sağladığı avantajlar hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Bildiğiniz üzere tüm dünyada birçok sektör, son yıllarda artan kuraklık nedeniyle daha sürdürülebilir yaşam için el birliğiyle çözüm arayışlarına girdi. Tekstil sektörü su tüketimi ve atık su konusunda ikinci sırada yer alıyor. Özellikle konvansiyonel baskı teknolojileri ve bunun yanı sıra ön işlem ve son işlem gerektiren dijital baskı teknolojileri yüksek oranda su tüketiyor. Kornit Digital tüm dünyaya sıfır su tüketimi ile üretim imkânı sunarken aynı zamanda ihtiyacı kadar üretim yapmak isteyen üreticilere isteğe bağlı üretim modellerini de sunuyor. Kornit Digital tarafından üretilen makine ve boyalar kumaşa herhangi bir ön işlem sıvısı (PAT) uygulamadan baskı yapıp, kurutma işlemi sonrasında hiçbir işlem yapmadan giyilebilir teknolojiler sağlıyor.

Kornit’in Türkiye pazarındaki durumu hakkında bilgi verir misiniz? MatTex olarak Kornit ile iş birliğiniz ve bu işbirliğinin sağladığı/ sağlayacağı avantajlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?

MatTex bir Mat Grup şirketidir. Uzun yıllardır Matset A.Ş. olarak ambalaj ve etiket sektörüne basım teknolojileri sunan grubumuz 2021 yılı itibariyle tekstil sektörüne sürdürülebilir üretim teknolojilerini sunmak adına MatTex’i kurdu. Kornit Digital uzun yıllardır güvenilir baskı teknolojileri ile Türk tekstil sektörüne hizmet veriyor. MatTex ile 2021 yılı başında HD teknolojisini üreticilerine sundu. 2021 yılının ikinci yarısında ise en son geliştirdiği tekstil sektöründe devrim niteliğinde olan XDi teknolojisi sayesinde üreticilerinin 3D baskı yapmasına olanak sağladı. MatTex genç olduğu için dinamik, uzun yıllardır basım sektörüne hizmet veren tecrübeli kadrosu ile 2021 yılının yükselen yıldızı olarak takdir edildi. Bu genç ekip yenilikleri en hızlı ve doğru şekilde üreticilerine ulaştırırken, gün geçtikçe markalaşma üzerine çalışmalarını artıran Türk Tekstil sektörü katma değeri yüksek üretimlerini artırmaya başladı.

2021 yılını; hem firmanız hem de tekstil baskı sektörü için değerlendirir misiniz?

Covid-19’un etkilerinin hissedildiği 2021 yılı aslında değişen dünya düzeni nedeniyle tekstil sektöründe de birçok değişiklikler görüldü. Özellikle evlerine kapanan insanlar internet üzerinde siparişler verirken bir yandan da kendisine özel üretimler talep ettiler. Stoksuz, atık ürün miktarı gün geçtikçe azalırken tekstil sektörü bu yeni iş modeline hızla uyum sağladı. Mat Grup 2021 yılını sağlıklı ve beklentilerinin üzerinde bir başarı ile kapattı. MatTex olarak ilk yılımızda bile tekstil sektöründe yükselen yıldız olarak anılmayı başardık.

 “ITM 2022 Fuarı’nda Üreticilerimize Sürpriz Teknolojiler Sunacağız”

2022 için planlarınız, projeleriniz, yenilikleriniz ve atılımlarınız hakkında neler söyleyebilirsiniz?

2022 yılında yeni kurduğumuz MatTex Deneyim Merkezinde üreticilerimizin Kornit’in sürdürülebilir baskı teknolojilerini deneyimlemelerini sağlayacağız. Kornit tarafından geliştirilen renkli kumaş üzerine direkt dijital baskı sistemi müşterilerimizin üretim çeşitliliklerini artıracaktır. Kişiye özel üretim iş modeli gün geçtikçe daha fazla üretici tarafından kabul görüyor. Kornit Micro Factory üretim modelini Türk Tekstil pazarında yaygın hale getirmeye çalışacağız. Bu sayede sıfır stok ile üretim yapılabilecektir.

ITM 2022 Fuarında neler sergileyeceksiniz? Burada yeni teknoloji tanıtacak mısınız? Bilgi alabilir miyiz?

ITM fuarında Kornit Digital teknolojileri olan DTG ve DTF baskı sistemlerini sergilerken diğer taraftan Kornit X iş akış sistemi ile ilgili üreticilerimizi bilgilendireceğiz. Bunların yanı sıra üreticilerimize gözlerine inanamayacakları teknolojik gelişmeler ile ilgili sürprizler hazırlamaktayız.

Kornit Dijital Müşterilerine İsteğe Bağlı Üretim Modelleri Sunuyor