MatTex, Fespa 2021’de Kornit Digital ile Birlikte | Mattex

MatTex, Fespa 2021’de Kornit Digital ile Birlikte

10.10.2021

MatTex, Fespa 2021’de Kornit Digital’in Sürdürülebilir Üretimi Destekleyen Teknolojileri ile Farklılık Yarattı.

Tekstil sektörü profesyonelleri sıfır su tüketimi ile dijital baskı yapabilen teknolojiyi incelemek için MatTex-Kornit standında buluştu. Türk dijital baskı sektöründe sürdürülebilir üretim ve tüketimin 2021 yılında en önde gelen tedarikçisi MatTex, sıfır su tüketimi ile üretim yapan HD teknolojisi ile donatılmış Kornit Atlas DTG makinesini gözler önüne serdi. 2-5 Aralık 2021 tarihleri arasında IFM’de düzenlenen fuarda 9. Hall C20 nolu stantta yer alan MatTex, ilk fuarında ziyaretçilerin takdirini kazandı. Üreticiler Kornit Atlas ile baskı çalışmaları yaparken eşsiz teknoloji ile ilgili merak ettikleri özellikler hakkında bilgi edindiler.

Hem DTG (Giysi üzerine direkt baskı) hem de DTF (Kumaş üzerine direkt baskı) konusunda farklılıklarıyla açık ara lider olan Kornit Digital’in yetkililerinin de yer aldığı stantta hem yerli hem de yurtdışı üreticiler ile birebir toplantılar yapıldı.

Mattex Genel Müdürü Doğu Pabuççuoğlu fuardaki görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini, uzun süredir HD teknolojisini incelemek için sabırla bekleyen Türk Tekstil üreticilerinin beklentilerini karşıladıklarını söyledi. Pabuççuoğlu; ‘’ Tüm baskı sektörü profesyonelleri Kornit Digital teknolojilerini incelemek için standımızı ziyaret etti. Fuarda netleşen Doğu Pabuççuoğlu, MatTex’in misyonu doğrultusunda Tekstil sektörünün tüm unsurları ile iletişim halinde olduklarını, pazarlama çalışmalarını sıfır su tüketimi ile dijital baskı konusunda yoğunlaştırdıklarını özlerine ekledi.  Fespa Eurasia fuarının ikinci gününde TİHCAD(Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ergin Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Deniz Dikmen, Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Sn. Nursen Geyik Değerli ve Üniversitemizin genç tasarımcı adayı öğrencileri standımızı ziyaret ettiler.

Fuar öncesinde tarafımıza ilettikleri eşsiz tasarımlarını ziyaretleri esnasında giysilere baskı yapmamız öğrencilerimizde büyük coşku yaratırken, bizlere gelecek ile ilgili büyük umutlar aşıladı. Öğrencilerimiz sıfır su tüketimi ile baskı yapabilmenin sürdürülebilir yaşama sağladığı katkılar ile ilgili bilgilendirildi

TİHCAD Başkanı Sn. Ergin Aydın; ‘’ Kornit Digital teknolojilerinin Sıfır Su Tüketimi ile dijital baskı yapabilmesi sürdürülebilirlik ilkelerine uyumlu, kumaş ayrımı gözetmeksizin kaliteli ve hızlı baskı imkânı sunması ayrıca kişiye özel fotorealistik 3D baskı yapabilmesinin beni çok etkiledi.’’ diye beğenilerini dile getirdi.

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Sn. Nursen Geyik Değerli; ‘’ MatTex ile iş birlikteliğimiz çok verimli oldu. Öğrencilerimizin baskı desen tasarımları Kornit Atlas ile ürüne dönüştü. Üniversite eğitimi ile baskı sektörünün iş birliği çok değerli. İş birlikteliğimiz devam edecek. Geleceğin tasarımcılarının bu teknolojileri öğrenmeleri çok önemli.’’ dedi. Bu iş birlikteliği MatTex için de çok verimli oldu. Genç tasarımcıları sektöre kazandırmak için uzun yıllar omuz omuza yol alacaklarını belirten MatTex Genel Müdürü Pabuççuoğlu, ilerleyen süreçte yeni projelerde de iş birlikteliklerinin olacağını sözlerine ekledi.

MatTex-Kornit Standını TGSD Yönetim Kurulu Eş Başkanı Sn. Sanem Dikmen ziyaret etti. Aynı zamanda ETF (European T-shirt Factory) Yönetim Kurulu Başkanı olan Sn. Dikmen Kornit Atlas baskı makinesini inceledikten sonra satın alma kararı verdi. Teknik servis ekibi ile demo sürecine katılan Dikmen; ‘’ Geleneksel üretim yöntemine göre Kornit Digital baskı teknolojileri numune ve seri üretimde avantaj sunmakta. Özellikle yıkama haslıklarını yüksek olması çok önemli. Fabrikamızda kendi imkanlarımız ile kurduğumuz su arıtma tesisi olmasının yanısıra Kornit Digital’in temiz su tüketimi sıfır olan teknolojileri bizim tercih etmemizin temel nedenlerinden biridir. ‘’ dedi. Kişiye özel ve stoksuz üretimin üreticiye sağladığı katkı Web üzerinden satışın son yıllarda artış göstermesi ve hemen hemen tüm büyük ve orta ölçekli üreticilerin bu satış sistemini benimsemesi, kişiye özel tasarımların ve üretimin ön plana çıkmasını sağladı.

Özellikle pandemi süreci ile birlikte üst seviyelere çıkan kişiye özel üretim talebini karşılayan Kornit Digital teknolojileri ile üreticiler minimum stokla üretim imkânı buldular. Fespa Eurasia fuarında MatTex-Kornit standını ziyaret eden yerli ve yurtdışı tekstil markalarının e-ticaret yöneticileri Kornit Digital tarafından geliştirilmiş Custom Gateway yazılımı hakkında bilgilendirildi.

Doğu Pabuççuoğlu; ‘’ Custom Gateway yazılımını kullanacak üreticilerimiz bu sayede stok maliyeti için ayırdıkları bütçelerini iş geliştirme sürecinde kullanmaya başlayacaklar’’ dedi. Pabuççuoğlu; 2022 yılında da sürdürülebilir yaşama destek vermek için çalışmalarını devam ettireceklerini belirtirken, Başta Fespa Eurasia yönetimine, MatTex-Kornit standını ziyaret eden tüm ziyaretçilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

MatTex, Fespa 2021’de Kornit Digital ile Birlikte